Početna konferencija

Zaklada Sandra Stojić je na početnoj konferenciji 17. prosinca 2019.godine predstavila svoj novi EU projekt Biram zdravlje koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna je vrijednost projekta 498.415,89 kn (EU potpora 100%).

Biserka Stojić, Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić izrazila je veliko zadovoljstvo što je zaklada napravila novi iskorak i pokrenula novi projekt na području zdravstva. 

Povećanje znanja i svijesti građana o važnosti prevencije bolesti, zagovaranje preventivnih programa i povezanih aktivnosti glavni je cilj projekta Biram zdravlje. Upraviteljica Zaklade objasnila je kako se to kroz projekt nastoji ostvariti. 

Dr. Tanja Pekez, specijalistica obiteljske medicine iz Udruge Respiro istaknula je važnost prevencije bolesti. 'Bolje je spriječiti, nego liječiti. Zato je potrebno promicati zdrave navike i zdrav način života svih skupina građana u društvu. Jer, zaboravili smo staru narodnu mudrost pa smo promijenili životne navike što se odrazilo i na zdravlje stanovništva.', rekla je dr. Tanja Pekez.

Projekt Biram zdravlje provodi se 18 mjeseci.