Uz 'Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi' 5. listopada.2010. u Kutini je predstavljena inicijativa za osnivanje Zaklade Sandra Stojić. Proces registracije bio je dug i zahtjevan.

Zaklada Sandra Stojić danas je neprofitna organizacija koju je nakon smrti kčerke Sandre 27. lipnja 2011. godine osnovala obitelji Stojić. Svoj službeni prostor otvara 26. siječnja 2012. u Crkvenoj ulici 6 u Kutini. Zalaže se za prava i skrb o onima koji boluju od neizlječivih bolesti i onih koji su na kraju svojeg životnog puta. Promiče palijativnu skrb u obitelji posebno u ruralnim sredinama. Pruža pomoć onima kojima je to potrebno i zastupa njihova prava bez naknade. Zadatak joj je umrežavanje svih dionika sustava potrebnih krajnjim korisnicima. Radi toga okuplja i brojne volontere na čijoj se obuci kontinuirano radi.

Kroz savjetovalište koje djeluje u zakladi daje se podrška i edukacija oboljelih i članova obitelji, upoznaje ih se s pravima iz zdravstvenog i socijalnog osiguranja. Zaklada ima i posudionicu ortopedskih pomagala koja se iznajmljuju bez naknade.

Jedina je zaklada u Republici Hrvatskoj koja je registrirana za promicanje potrebe i važnosti palijativne skrbi u obitelji, iza koje  stoje vidljivi i prepoznatljivi rezultati u Gradu Kutina i Republici Hrvatskoj.

Svrha Zaklade Sandra Stojić je promicanje potrebe i važnosti palijativne skrbi u obitelji, osiguranje sredstava za razvoj palijativne skrbi usmjerene potrebama u obitelji u Hrvatskoj, razvoj i poticanje širenja filantropije i zakladništva, zagovaranje ljudskih prava, promicanje društvene solidarnosti i sprečavanje socijalne isključenosti, promicanje zdravlja i prevencija bolesti i ovisnosti, savjetovanje i psihosocijalna podrška palijativnim pacijentima i obitelji, poticanje razvoja i širenja volonterstva, promicanje izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Organizacija je koja djeluje za opće dobro s najvažnijim ciljem  podizanja kvalitete života građana. Članica je Foruma zaklada ZaDobroBIT, Hrvatskog palijativnog društva pri HLZ, Europskog društva EAPC i LAG-a Moslavina.

Naša misija je dostojanstvo svakog čovjeka i pravo na palijativnu skrb kao osnovno ljudsko pravo, a ne privilegij pojedinca. Svjesni smo da je život ograničen i da je smrt dio života.

Statut Zaklade Sandra Stojić

Naš tim

mr.sci. Biserka Stojić

Magistra znanosti, članica Hrvatskog palijativnog društva, jedan je od osnivača Zaklade koja je osnovana sa svrhom promicanja potrebe i važnosti palijativne skrbi u obitelji i osiguranje sredstava za razvoj palijativne skrbi usmjerene potrebama u obitelji u Hrvatskoj, razvoj i poticanje širenja filantropije i zakladništva.

Anna Feltrin Pahel

Samostalni stručni suradnik za pripremu i provedbu EU projekata

Meditta Hajdinac

Voditeljica programa 'Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina' i Koordinatorica volontera u palijativnoj skrbi

Josipa Žegarac

Stručna suradnica za projekte