Timski sastanak

U Zakladi Sandra Stojić jučer je prigodnim druženjem završio prvi dio projekta Žene su snaga zajednice. Naime, 30. rujna 2020. završio je ugovor žena koje su dvije godine predano obavljale svoj posao, odnosno brinule o ukupno 156 krajnjih korisnika, koliko ih je prošlo kroz projekt.

Kroz projekt je zaposleno 20 teško zapošljivih žena dobne skupine 50+ , prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Radnice su bile zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca kako bi pružale pomoć, podršku i potporu za 100 korisnika, ali kako su tijekom provedbe projekta neki korisnici odustali od usluge, smješteni u institucije ili umrli, uslugu je dobilo 156 osoba starije životne dobi ili osoba u nepovoljnom životnom položaju. Žene su im pružale pomoć u održavanju čistoće kućanstva i okućnice, u dostavi namirnica i lijekova, pomoć pri pripremi obroka, pri održavanju osobne higijene, pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, družile su se s njima, razgovarale i zajednički provodile vrijeme. Kroz 17 mjeseci korisnicima su bili osigurani i paketi proizvoda za osobnu higijenu i potrepština za održavanje higijene kućanstva.

Zaposlene žene su se tijekom projekta dodatno osposobljavale odnosno obrazovale. Tako je jedna žena završila program osposobljavanja za pomoćnika u nastavi, tri žene osposobljene su za vozača B kategorije dok je sedam žena završilo program za osposobljavanje rada na računalu, a njih četiri program učenja njemačkog jezika. Nadamo se kako će im to pomoći da budu što konkurentnije na tržištu rada.

Zaklada Sandra Stojić kao nositelj projekta Žene su snaga zajednice izuzetno je zadovoljna dosadašnjim tijekom provedbe projektnih aktivnosti, odnosno radom žena na terenu koje su bile vrijedne i odgovorne. One danas zrače optimizmom i samosviješću, veselije su, više se smiju i općenito su sretnije. Projekt je ne samo opravdao svoju svrhu nego je značajno podigao kvalitetu života zaposlenih žena i krajnjih korisnika.

Rastanak nakon dvije godine bio je vrlo emotivan, ali svi zajedno nadamo se nastavku projekta jer je Zaklada aplicirala na fazu II programa 'Zaželi' i nadamo se pozitivnom rješenju projektnog prijedloga.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.