Dodjela zahvalnice

Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina uputio je Poziv svim organizacijama na području grada Kutina koje u svom radu i djelovanju uključuju rad volontera za dodjelu nagrade  Volonter/volonterka godine za 2020 u kategoriji fizička osoba.

Na Poziv je stigla samo jedna prijava osnovne škole Mate Lovraka iz Kutine koja predlaže kandidata Ivicu Zlatića. Gospodin Ivica Zlatić volontirao je u OŠ Mate Lovraka na nacionalnom projektu LORA koji se u školi provodio pod nazivom Školski vrt. Volonter Ivica Zlatić sudjelovao je u planiranju i organizaciji aktivnosti projekta, edukaciji učenika u biranju i sadnji lijeske, sadnji lijeske u školskom vrtu u Područnoj školi Stupovača te je omogućio volontiranje učenika u branju lijeske u vlastitom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zlatić.

Obzirom da je zaprimljena samo jedna prijava povjerenstvo za izbor nagrade volontera/volonterke godine Volonterskog centra Zaklada Sandra Stojić donijelo je odluku o dodjelu zahvale volonteru Ivici Zlatiću za njegov angažman u zajednici.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić, prije svega izrazila je žaljenje na slab odaziv organizacija u predlaganju svojih volontera, ali ujedno zahvaljuje svima koje se bave projektima i programima putem kojih pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć te svakoj volonterki i volonteru koji je izdvojio barem jedan sat svojeg slobodnog vremena da pomogne nekome drugome. U Zakladi Sandra Stojić volontira se 365 dana u godini jer ima ljudi kojima je pomoć potrebna svaki dan i zbog toga je volontiranje još od većeg značaja. Volonteri dio svog slobodnog vremena odvajaju da bi pomogli nekome drugome.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.