Provedba Programa Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina

Dana 01.01.2021. godine počelo  je razdoblje provedbe  prve godine dvogodišnjeg programa usmjerenog promoviranju i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske pod nazivom „Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina“ . Program je financiran u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2021. i 2022. godinu od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje provedbe prve godine dvogodišnjeg programa u iznosu od 80.000,00 kuna ukupne vrijednosti Ugovora.

Ciljana skupina u ovom programu su organizacije civilnog društva koje se bave volontiranjem i cjelokupno građanstvo koje želi biti aktivno u svojoj lokalnoj zajednici. Pružanjem potpore u organizaciji i provedbi volonterskih projekata i programa organizatorima volontiranja te pružanjem različitih usluga koje se odnose na izobrazbu u području menadžmenta volontera, izobrazbu građana o volontiranju, usklađivanje potreba organizacija za volonterima i građana koji žele volontirati potiče se na razvoj novih oblika volontiranja i vidljivosti primjera dobrog volontiranja kao i samu vrijednost volontiranja.

Osnaživanje organizatora volontiranja kroz ovaj program doprinijet će razvoju pojedinaca kako bi što odgovornije reagirali na potrebe zajednice, stekli određene kompetencije i tako sebi osigurali bolju  pripremu za nove izazove. Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina kroz pružanje odgovarajuće potpore u organiziranju i provedbi volonterskih aktivnosti organizatora volontiranja, podizat će svijest javnosti o važnosti volontiranja s krajnjim ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva kao organizatora volontiranja.

Nositelj programa: Zaklada Sandra Stojić

Naziv programa: Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina

Partneri: Grad Kutina

               Grad Popovača

               Centar za socijalnu skrb Kutina

               Tehnička škola Kutina

               Srednja škola Tin Ujević Kutina

Suradnici: Hrvatski centar za razvoj volonterstva Osijek

                 Volonterski centar Zagreb

                 LAG Moslavina

                 Udruga slijepih Grada Kutine i djela SMŽ

                 KUD „Repušnica“

                 Udruga FAUN Društvo prijatelja životinja Kutina

                 Udruga KOMA

                 Zaklada Ivanova kuća

 

Ukupna vrijednost programa za prvu godinu provedbe iznosi 80.000,00 kuna.

Razdoblje provedbe prve godine dvogodišnjeg programa je 12 mjeseci.

Kontakt osoba:

Meditta Hajdinac, Voditeljica programa

Crkvena 6, 44320 Kutina

e-mail: lvc.zss.kt@gmail.com

tel: 044/564-040

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.