Početna konferencija projekta Žene su snaga zajednice - faza II

EU projekt Žene su snaga zajednice – faza II Zaklade Sandra Stojić predstavljen je javnosti na početnoj konferenciji u prostoru kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta Kutina 26. ožujka 2021. godine s početkom u 12:00 sati. Cilj projekta je osnažiti radni potencijal za 30 nezaposlenih žena iz ruralnog područja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te pružiti potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika kroz povećanje razine kvalitete života. 

Prisutnima se na početku obratila upraviteljica Zaklade, Biserka Stojić. Istaknula je da zajednica jako dobro reagira obzirom da se javio jako veliki broj žena koje žele raditi i isto tako velik broj korisnika kojima je potreba pomoć.

Voditeljica projekta Suzana Fehlen rekla je kako provedba projekta donosi višestruke koristi lokalnoj zajednici. 

U ime Grada Kutine ujedno i partnera na projektu, uspješnu provedbu projekta zaželio je gradonačelnik Zlatko Babić te je zahvalio Zakladi na dobro pripremljenom projektu.

Na konferenciji su bile prisutne i žene, njih 30, koje će od 1. travnja biti zaposlene na projektu. Žene su snaga zajednice – faza II. Također će se moći i dodatno obrazovati i usavršiti svoja znanja i vještine te tako nakon završetka projekta imati bolju priliku na tržištu rada. 

U sklopu početne konferencije projekta Žene su snaga zajednice -faza II, 26. ožujka ove godine, uručeni su ugovori za 30 žena koje će u narednih 12 mjeseci pružati pomoć i podršku 180 krajnjih korisnika u kućanstvima na području grada Kutine. Ugovori su potpisani u sklopu projekta Žene su snaga zajednice – faza II koji Zaklada Sandra Stojić provodi od 5. siječnja ove godine.

Projekt Žene su snaga zajednice financiran je iz Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. program zapošljavanja žena - Zaželi.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.