Početna konferencija projekta Žene su snaga zajednice

EU projekt Žene su snaga zajednice Zaklade Sandra Stojić predstavljen je javnosti na početnoj konferenciji u klubu Arcus POU Kutina 14. rujna 2018. godine s početkom u 10:00 sati. Cilj projekta je osnažiti radni potencijal za 20 nezaposlenih žena iz ruralnog područja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, te pružiti potporu i podršku za 100 krajnjih korisnika kroz povećanje razine kvalitete života. 

Prisutnima se na početku obratila upraviteljica Zaklade, Biserka Stojić. Istaknula je da zajednica jako dobro reagira obzirom da se javio jako veliki broj žena koje žele raditi i isto tako velik broj korisnika kojima je potreba pomoć.

Voditeljica projekta Suzana Fehlen rekla je kako provedba projekta donosi višestruke koristi lokalnoj zajednici. 

Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije, izrazila je zadovoljstvo početkom projekta.

U ime Grada Kutine ujedno i partnera na projektu, uspješnu provedbu projekta zaželjela je Kornelija Marošević iz UO za društvene djelatnosti te je zahvalila Zakladi na dobro pripremljenom projektu.

Na konferenciji su bile prisutne i neke od 20 žena koje će od 1. listopada biti zaposlene na projektu. Žene koje započinju s radom moći će se i dodatno obrazovati i usavršiti svoja znanja i vještine te tako nakon završetka projekta imati bolju priliku na tržištu rada. 

Konferencija je završena prigodnim domjenkom za sve prisutne u prostoru Vinskog dvora.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.