Provedba projekta Žene su snaga zajednice

20 zaposlenica Zaklade Sandra Stojić koje su u radni odnos ušle preko projekta Žene su snaga zajednice koji se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz Poziv 'Zaželi' u svojoj novoj radnoj sredini snašle su se i više nego dobro. Naime, povratne reakcije koje dobijamo od krajnjih korisnika svakim danom su sve bolje i bolje.

Svaka žena pruža pomoć pet korisnika i na taj način povećavaju razinu kvalitete njihovih života kroz razne aktivnosti kojima im pomažu da prevladaju svakodnevne nedaće. Njihovi korisnici su uglavnom osobe starije životne dobi koje žive same ili osobe u nepovoljnom položaju koje se ne mogu same brinuti za sve svakodnevne životne izazove.

Prvi koraci nisu bili lagani jer definitivno nije ugodno ući nekome u kuću. Stoga je projektni tim u Zakladi zajedničkim sastancima i pojedinačnim razgovorima sve žene pripremio za početak rada i stoji na raspolaganju za sve daljnje potrebe na terenu.

Najčešće potrebe korisnika su pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, plaćanje računa, razgovor, druženje, pratnja i sl.

Korisnicima je na početku bilo pomalo nelagodno jer im netko skroz nepoznat ulazi u kuću i narušava njihovu intimu, ali sada kada je stečeno međusobno povjerenje rezultati su zapanjujući. Zadovoljstvo zaposlenih žena i njihovih korisnika neprocijenjivo je.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.