Projekt zaklade Sandra Stojić - Korak po korak do održivog razvoja Kutine

Dana 20.01.2015.g. Zaklada Sandra Stojić održala je prvi radni sastanak partnera na projektu KORAK PO KORAK DO ODRŽIVOG RAZVOJA KUTINE. Projektu su dodijeljena bespovratna sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007-2013. Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj.

Ugovor je potpisan s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, a provodi se u razdoblju od 29.12.2014.- 28.12.2015. godine.
Ukupni iznos financijske potpore Projekta iznosi 197.903,45 kn.
Projekt je izrađen u suradnji Zaklade Sandra Stojić s RA Mrav Kutina.

Na provedbi projekta uz nositelja Zakladu Sandra Stojić sudjeluju Udruga građana Impetus, Zajednica Talijana – Dante – Moslavina, Zajednica tehničke kulture i Udruga Izazov iz Kutine.


Cilj Projekta je jačanje kapaciteta OCD-a u lokalnim zajednicama, potaknuti društveno – gospodarski rast te demokratski razvoj i poboljšati kvalitetu življenja.
Područja djelovanja udruga koja dovode do razvoja grada, a koja su ujedno i predmetom ovog projekta: educiranje, razvoj ljudskog kapitala, jačanje socijalne uključenosti, jačanje uloge organizacija civilnog društva i poticanje volontiranja. Voditeljica projekta je Suzana Fehlen.

Svi partneri nazočili su predstavljanju projekta i potpisali ugovore o suradnji, preuzeli potrebnu dokumentaciju za praćenje i provedbu Projekta te izrazili zadovoljstvo zajedničkom suradnjom za dobrobit lokalne zajednice.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.