Timski sastanak

U Zakladi Sandra Stojić jučer je uz prigodno druženje održan posljednji timski sastanak koji je obilježio završetak prvog dijela projekta Žene su snaga zajednice – faza II. Naime, 31. ožujka 2022. godine ističe ugovor žena koje su 12 mjeseci predano obavljale svoj posao, odnosno brinule o ukupno 213 krajnjih korisnika, koliko ih je prošlo kroz projekt.

Kroz projekt je zaposleno 30 teško zapošljivih žena dobne skupine 50+, prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Radnice su bile zaposlene na razdoblje od 12 mjeseci kako bi pružale pomoć, podršku i potporu za 180 korisnika, ali kako su tijekom provedbe projekta neki korisnici odustali od usluge, smješteni u institucije ili umrli, uslugu je dobilo 213 osoba starije životne dobi ili osoba u nepovoljnom životnom položaju. Žene su im pružale pomoć u održavanju čistoće kućanstva i okućnice, u dostavi namirnica i lijekova, pomoć pri pripremi obroka, pri održavanju osobne higijene, pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, družile su se s njima, razgovarale i zajednički provodile vrijeme. Kroz 12 mjeseci korisnicima su bili osigurani i paketi proizvoda za osobnu higijenu i potrepština za održavanje higijene kućanstva.

Zaposlene žene su se tijekom projekta dodatno osposobljavale odnosno obrazovale. Tako su tri žene završile program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar, a njih 27 program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice. Nadamo se kako će im to pomoći da budu što konkurentnije na tržištu rada.

Zaklada Sandra Stojić kao nositelj projekta Žene su snaga zajednice – faza II izuzetno je zadovoljna dosadašnjim tijekom provedbe projektnih aktivnosti, odnosno radom žena na terenu koje su bile vrijedne i odgovorne. One danas zrače optimizmom i samosviješću, veselije su, više se smiju i općenito su sretnije. Projekt je ne samo opravdao svoju svrhu nego je značajno podigao kvalitetu života zaposlenih žena i krajnjih korisnika.

Rastanak nakon jedne godine bio je vrlo emotivan, ali svi zajedno nadamo se nastavku projekta jer će se Zaklada, bude li objavljen poziv za fazu III programa 'Zaželi', svakako javiti na poziv i nadamo se pozitivnom rješenju projektnog prijedloga.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.