Početna konferencija projekta Žene su snaga zajednice - faza III

Projekt Žene su snaga zajednice – faza III Zaklade Sandra Stojić predstavljen je javnosti na početnoj konferenciji u prostorijama hotela Kutina 21. veljače 2023. godine s početkom u 11:00 sati. Cilj projekta je osnažiti radni potencijal za 25 nezaposlenih žena iz ruralnog područja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici te pružiti potporu i podršku za 150 krajnjih korisnika kroz povećanje razine kvalitete života. 

Prisutnima se na početku obratila upraviteljica Zaklade, Biserka Stojić. Istaknula je da zajednica jako dobro reagira obzirom da se javio jako veliki broj žena koje žele raditi i isto tako velik broj korisnika kojima je potreba pomoć.

Voditeljica projekta Anna Feltrin Pahel rekla je kako provedba projekta donosi višestruke koristi lokalnoj zajednici. Zapošljavanje žena i osnaživanje njihovog položaja na tržištu rada jedan je od ciljeva projekta. One će kroz sljedećih šest mjeseci pružati uslugu pomoći i podržke za 150 krajnjih korisnika.

U ime Grada Kutine ujedno i partnera na projektu, uspješnu provedbu projekta zaželjela je Kornelija Marošević, zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine te je zahvalila Zakladi na dobro pripremljenom projektu.

Mihaela Munko, rukovoditeljica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Kutina, izrazila je zadovoljstvo početkom projekta i zahvalila se na višegodišnjoj uspješnoj suradnji.

Na konferenciji su bile prisutne i neke od 25 žena koje su od 1. veljače zaposlene na projektu.

Konferencija je završena prigodnim domjenkom za sve prisutne.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.