Timski sastanak

Treći po redu, projekt zapošljavanja žena, koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, na području grada Kutina, nazvan Žene su snaga zajednice - faza III približava se završetku trajanja, pa je jučer u Zakladi Sandra Stojić održan posljednji timski sastanak kojim je obilježen završetak prvog dijela projekta. Naime, 31. srpnja 2023. godine ističe ugovor žena koje su 6 mjeseci predano obavljale svoj posao, odnosno brinule o ukupno 159 krajnjih korisnika, koliko ih je prošlo kroz projekt.

Kroz projekt je zaposleno 25 teško zapošljivih žena dobne skupine 50+, prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Radnice su bile zaposlene na period od 6 mjeseci kako bi pružale pomoć, podršku i potporu za 150 korisnika, ali kako su tijekom provedbe projekta neki korisnici odustali od usluge, smješteni u institucije ili umrli, uslugu je dobilo 159 osoba starije životne dobi ili osoba u nepovoljnom životnom položaju. Žene su im pružale pomoć u održavanju čistoće kućanstva i okućnice, u dostavi namirnica i lijekova, pomoć pri pripremi obroka, pri održavanju osobne higijene, pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, družile su se s njima, razgovarale i zajednički provodile vrijeme. Kroz 6 mjeseci korisnicima su bili osigurani i paketi proizvoda za osobnu higijenu i potrepština za održavanje higijene kućanstva.

Zaklada Sandra Stojić kao nositelj projekta Žene su snaga zajednice – faza III izuzetno je zadovoljna dosadašnjim tijekom provedbe projektnih aktivnosti, odnosno radom žena na terenu koje su bile vrijedne i odgovorne. One danas zrače optimizmom i samosviješću, veselije su, više se smiju i općenito su sretnije. Projekt je ne samo opravdao svoju svrhu nego je značajno podigao kvalitetu života zaposlenih žena i krajnjih korisnika.

Rastanak nakon šest mjeseci bio je vrlo emotivan, ali svi zajedno nadamo se nastavku projekta jer će se Zaklada svakako javiti na poziv za fazu IV programa 'Zaželi' koji je najavljen.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.