Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi 2023

SVJETSKI DAN HOSPICIJA I PALIJATIVNE SKRBI 2023

Zaklada Sandra Stojić obilježila je Svjetski Dan hospicija i palijativne skrbi 2023. Ovaj dan zaklada obilježava od vremena inicijative za osnivanje zaklade 2010. godine.

Svake godine Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi ima svoju zadanu temu kojom se dodatno želi upozoriti na poseban problem u palijativnoj skrbi. Ovogodišnja tema je Suosjećajne zajednice: Zajedno za palijativnu skrb kojom se željelo dodatno ukazati na važnost i potrebu zajedničke potpore i empatije zajednice u kojoj živimo.

Program obilježavanja započeo je 12. listopada 2023. radio emisijom na Radio Moslavina Kutina u kojoj je Biserka Stojić upraviteljica zaklade govorila o palijativnoj skrbi, gdje smo danas, jesmo li zadovoljni sustavom koji imamo, što treba poduzimati dalje i gdje je tu Zaklada Sandra Stojić nakon 13 godina od prvog obilježavanja Svjetskog dan hospicija i palijativne skrbi.

Istog dana u večernjim satima zajedno s građanima Kutine na Trgu dr. Franje Tuđmana simboličnim pisanjem poruka onima koji su nas napustili i vješanjem na drvo sjećanja te puštanjem svjetlećih lampiona pokazali smo da smo suosjećajna zajednica koja se zalaže za palijativnu skrb i poručili svima budimo suosjećajni prema drugima, a posebno prema onima kojima je najteže. Ne zaboravimo da se to može sutra dogoditi nama.

U subotu 14. listopada 2023. održali smo likovnu koloniju na temu NASLIKAJMO OSJEĆAJE. Na koloniji su sudjelovali naši slikari Ana Januš, Branka Vrbanić, Darinka Uzel, Dunja Koruga, Jadranka Del Ponte, Jasna Mihalić, Lidija Veliki Vukas, Vlatka Vidiček Dam, Zvjezdana Mihalke i Želimir Šiško i  slikajući osjećaje u predivnom tonu završili smo obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi. Bilo je zadovoljstvo ugostiti ove prekrasne ljude u našem prostoru čije će slike zagovarati zajedno s nama palijativnu skrb. Umjetnost je neizostavni dio života i treba u njoj uživati do kraja našeg postojanja.

Slike ćete moći vidjeti uživo na izložbi koja će uslijediti o čemu ćemo vas posebno obavijestiti kada izložba bude spremna.

Svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obilježavanju ovogodišnjeg Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi veliko hvala!

Teško oboljeli vam poručuju - ne zaboravljajmo ih, podržimo ih, učinimo im život ugodnijim, budimo zajedno i suosjećajmo s njima...

 Pomozite makar i sitnicom jer dobro se samo dobrim vraća 

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.