Zaklada Sandra Stojić u edukaciji njegovateljica

U provedbi projekta Europske unije Ulaganje u budućnost „Osnaživanjem i edukacijom do socijalne uključenosti“  sufinanciranog od Europskog socijalnog fonda operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Kutina i ITF međunarodna organizacija iz Slovenije, a nositelj  je udruga Mine Aid.

Korisnice ovog programa su dugotrajno nezaposlene žene koje su i korisnice raznih oblika socijalne skrbi u dobi od 25-65 godina, žrtve obiteljskog nasilja i pripadnice nacionalnih manjina.
Projekt obuhvaća podrućje  Sisačko moslavačke županije, a ukljućeni su gradovi Kutina, Sisak i Novska te općina Jasenovac.
Cilj projekta je poticanje uključenosti nezaposlanih žena s navedenih područja za ulazak na tržište rada te podizanje  razine unutarnje motiviranosti i samopouzdanja nezaposlenih žena.
Unutar provedbenih programa dvije su vrste edukacija i to informatičko opismenjavanje i edukacija za njegovateljice u koji je uključen i praktički volonterski rad.
U navedeni dio edukacije i osposobljavanja za njegovateljice, uključila se i Zaklada Sandra Stojić svojom edukacijom o palijativnoj skrbi.

Polaznice osposobljavanja za njegovateljice tako su u Zakladi Sandra Stojić saznale što je to palijativna skrb i što sve ona obuhvaća, dobile su informaciju o tome kako biti volonter i što to sve podrazumijeva volontiranje, odnosno koje su obaveze ali i prava dobrih volontera. Osim toga upoznate su s bitnim dijelom u radu, a to je komunikacija s korisnicima njihovih usluga. Nakon teoretskog dijela prikazan im je film koji prikazuje rad jednog hospicija u Republici Njemačkoj. Edukaciju su provele Suzana Fehlen, palijativna sestra i mr.sci. Biserka Stojić, upraviteljica zaklade.
Kolegica mr.sci. Daša Poredoš Lavor iz mobilnog ureda Udruge Mine Aid, izrazila je zadovoljstvo provedenom edukacijom i upoznala nas kako je kroz dvije certificirane edukacije 17 korisnica završilo edukaciju za računalnog operatera, a 28 korisnica tečaj za njegovateljice. U okviru programa je provedeno 15 radionica u kojima su se izrađivali ukrasni predmeti i snimljen 31 prezntecijski video isječak koji će biti vidljiv na stranici Osnažena žena.
Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić također je izrazila svoje zadovoljstvo što su u provedbi projekta i edukaciji njegovateljica dali važnost palijativnoj skrbi i obratili se Zakladi Sandra Stojić za suradnju. Također je navela da su otvoreni i dalje za različite oblike zajedničke suradnje.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.