Predstavnici Grada Kutine posjetili partnerske organizacije civilnog društva

Grad Kutina i organizacije civilnog društva razvile su partnerski odnos za dobrobit građana i zajednice. U tom smjeru nastavit će se i dalje. Zaključeno je to u razgovorima gradonačelnika Andrije Rudića za vrijeme posjeta Udruzi OSI, Zakladi Sandra Stojić i Kutinskoj organizaciji mladih KOMA.

    S agencijom Mrav započela je suradnju i Zaklada Sandra Stojić za palijativnu skrb. Aplicirali su svoje projekte premu EU fondovima i očekuju kako će uspjeti. Biserka Stojić izrazila je zadovoljstvo suradnjom s gradom te je naglasila kako je trenutno Zakladi neophodno potreban automobil za rad na terenu u obilasku teško bolesnih i nemoćnih starijih osoba o kojima brinu volonteri Zaklade Sandra Stojić. "Stalno smo u pisanju projekata i to nam oduzima puno truda i vremena, a nikad nismo sigurni u ishod. Trenutno pripremamo nekoliko projekata za Europsku uniju. Nadamo se najboljem, jer ovo su potrebe naših građana, to je kvaliteta života naših sugrađana i na tome treba raditi. To je i interes grada, o tome trebamo misliti, Grad svojim poticajem ovakvih djelatnosti brine i o svojim građanima."

Grad Kutina prvi put ove godine nije smanjivao sredstva za rad udruga, a sadašnju razinu financiranja nastojat ćemo zadržati, istaknuo je gradonačelnik Andrija Rudić. "Udruga OSI i Zaklada Sandra Stojić jako su dobar primjer. Za zakladu smo uspjeli zadržati istu razinu sufinanciranja i stavili smo joj na raspolaganje našu Razvojnu agenciju Mrav koja će pomoći da se na kvalitetan način pripremi projekt za EU. Očekujemo da će se tu naći i mogućnost dodatnog zapošljavanja nužnog za Zakladu. Za rad Udruge OSI otvorili smo novu ideju dva nova prostora za širenje socijalnih usluga upravo kroz Udrugu OSI. Širenjem socijalnih usluga poboljšava se socijalnih uvjeta i standard života naših sugrađana nego se otvara i mogućnost zapošljavanja naših sugrađana."

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić pohvalno se izrazio o projektima i programima Udruge OSI u razvijanju socijalnog poduzetništva. Izrazio je razumijevanje za probleme Udruge OSI i izvijestio kako se razmatra mogućnost da se prostor sadašnje knjižnice i bivšeg restorana Petrokemije u Sisačkoj ulici dodijeli na korištenje udrugama civilnog društva za projekte socijalnog poduzetništva. Gradonačelnik Kutine pohvalio je Udrugu OSI zbog prijave na Europske projekte te je toj udruzi i svim ostalim udrugama poručio kako im u prijavi EU projekta na usluzi stoji gradska Razvojna agencija Mrav.

 Na kraju obilaska OCD gradonačelnik je ocijenjeno kako je suradnja Grada s udrugama dobra, ali uvijek može biti bolje, posebno u razvijanju socijalnih usluga. Grad Kutina i dalje će jačati partnerske odnose s udrugama i pomoći će im u svakom pogledu u razvijanju civilnog društva.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.